top of page

Jorrit's werkplaats

Fix het zelf!  ...met een (klus)coach

Wil je wel iets leren maken, repareren of onderhouden maar je weet niet waar je moet beginnen en wat je nodig zou hebben? Of je wil iets ongebruikelijks maar op maat maken is te duur? Voor vragen als deze en meer, kan ik je helpen. 

Ik kan je leren om het zelf te doen!

Fix je vaardigheden onder begeleiding en met instructies in een ruime werkplaats met een breed scala aan gereedschappen. Aanvullend kan ik cursussen geven in het gebruik van divers specifiek gereedschap en technieken, zoals hout bewerken, metaal bewerken, auto of fiets onderhoud of electronica.

IMG_3320.jpeg

Wat en hoe

Als beeldend kunstenaar en docent, met een passie voor techniek en materialen ben ik altijd bezig en doe ik vrijwel al mijn klussen zelf.

Naast mijn beeldende kunst, ontwerp ik ook mijn eigen huis en meubels, doe ik het onderhoud aan mijn auto, fietsen en motor etc.

Naast het plezier wat ik hier uit haal merk ik ook hoeveel ik bespaar door het zelf te doen en dat gun ik iedereen. Daarbij geeft het mij veel voldoening als iets uit kunnen leggen waar iemand echt wat aan heeft. 

 

Je kan bij mij ter plekke aan de slag met een eigen project, Maar je kan ook alleen komen voor een uitleg zodat je het later thuis zelf kan doen.

 

Of het gaat om 10 minuten of een halve dag? Er is van alles mogelijk en ik kan je helpen met bepalen hoe lang iets zal duren en wat je eventueel waar zou moeten kopen. 

Je kan bij mij de meeste vaardigheden voor klussen in en om huis leren zoals:

Klussen in en om het huis (bijv. gordijnrails ophangen of elektra aanleggen)

Fiets onderhoud en reparatie (bijv. ketting opspannen of band plakken)

Auto onderhoud en reparatie (bijv. olie verversen of onderdelen vervangen)

Meubels maken (indien nodig kan ik ook helpen met het ontwerpen)

Repareren van apparaten (elektronisch en/of mechanisch)

Domotica & elektronica  (programmeren en sensoren)

........en nog veel meer. 

 

Heb je interesse neem dan contact op of kom gewoon langs! Aan de hand van wat je wil leren en/of doen kan ik bepalen in hoeverre ik je zou kunnen helpen met je beoogde project en hoe je dat dan zou kunnen aanpakken. Aan de hand van dit inzicht kan ik je een beeld geven over hoe tijd ik denk dat je ongeveer nodig hebt en in welke mate je begeleiding nodig hebt.

Mogelijkheden en prijzen

De kosten zal ik per (half)uur rekenen en hangt af van de mate van begeleiding welke is opgedeeld in drie categorieën:

1. intensief - Je wil stap voor stap geholpen worden met je project, hiervoor maak ik dan de alle tijd voor je begeleiding beschikbaar. --> €60,- per uur

2. gemiddeld - Je kan het een en ander wel zelfstandig maar hebt ongeveer de helft van de werktijd hulp nodig. --------------------------> €30,- per uur

3. minimaal - Je wil vooral instructie in het gebruik van machines en toepassing wat doorgaans een kwart van de tijd beslaat. ----------> €15,- per uur

 

Om het overzichtelijk te houden zijn dit all-in prijzen wat betekent: het (op locatie) gebruik van gereedschap incl. eventueel klein montage materiaal zoals schroeven, bouten, moeren etc.

Iets kleins te doen?

Voor de kleine klusjes die in of onder een uur klaar zijn,

is het mogelijk om tijdens reguliere openingstijden langs te komen.

Hiervoor kun je ter plaatse betalen wat het je waard is. 

Openingstijden:

Vrijdag:     8:00 tot 18:00

Zaterdag:  9:00 tot 17:00

Zondag :  10:00 tot 17:00

Maandag t/m donderdag: Enkel op afspraak

Let op: Ik verhuur geen gereedschap

Dit laatste heeft met mijn missie te maken, ik ben er om je te helpen en niet om alleen mijn werkplaats te verhuren.

Prijzen
Maar het is ook mogelijk om een ontwerp door mij laten maken of samen met mij iets unieks ontwerpen!

Door mijn ervaringen als ontwerper, onderzoeker, beeldend kunstenaar, weet ik dat er tegenwoordig zo veel meer mogelijk is. Of het nu gaat om verlichting, meubel of smart-home oplossing, overal is een oplossing voor te vinden. Door mijn brede ervaring in vormgeving en technische oplossingen te combineren met mijn creatieve ervaring als kunstenaar zoek (en vind) ik mogelijkheden die niet iedereen zal vinden

 

Mijn ervaring als docent/coach in concept ontwikkeling en creatieve processen helpt mij, in dialoog de kern van een vraagstuk analyseren om vervolgens daarvoor een oplossing te vinden. Of dit nu gaat om vormgeving of een technische uitdaging, in de vorm van een advies of volledige uitwerking, er is altijd een mogelijkheid.

 

“Vraag niet of iets mogelijk is, maar vraag hoe iets mogelijk gemaakt kan worden”

Wat het ook mag zijn, het begint altijd met een gesprek om te kijken wat de vraag precies is en in welke richting de oplossing gezocht kan worden.

Op basis van uw wens maak ik een offerte en een mogelijk tijdspad. 

Ontwerp
IMG_0891.jpeg
IMG_0743.jpeg
bottom of page